Vaillant introduceert een hr-ketel met onderhoudsarme warmtewisselaar. Het gebruik van zandgegoten aluminium en de combinatie van grafiet- en siliconenpakking verzekeren een lange levensduur, aldus de fabrikant. Het condenswater afkomstig uit de rookgasafvoer stroomt niet eerst door de warmtewisselaar, maar komt rechtstreeks in de condensbak. Dit voorkomt vervuiling en zorgt ervoor dat de warmtewisselaar eenvoudig kan worden gereinigd met water, zonder gebruik van borstels.

Om een hoge bedrijfszekerheid te garanderen, heeft Vaillant geïnvesteerd in een aluminium warmtewisselaar en een lekvrij hydroblok. De software en print zijn door Vaillant zelf ontwikkeld, geproduceerd en getest. Door plaatsing in een spatwaterdichte behuizing wordt bovendien een optimale bescherming geboden tegen stof en vocht. Het hydroblok heeft zich volgens Vaillant in de praktijk en bij verschillende duurtesten met een druk oplopend tot 30 bar bewezen. Door verankering van de aansluitingen in de glasvezelversterkte bodemplaat worden torsiekrachten tijdens montage voorkomen.

Aandacht voor gemak
Bij het ontwikkelen van de ketel, ecoFIT pro genoemd, is veel aandacht besteed aan onderhoudsgemak en snelle installatie. Alle onderdelen zijn makkelijk bereikbaar en te vervangen via de voorzijde. Zo is het sifon direct visueel te inspecteren en in een handomdraai te demonteren voor reiniging. De ketels zijn snel in gebruik te nemen door de duidelijke display en handige installatie-assistent die zorgt voor automatische ontluchting bij de inbedrijfstelling, meldt de fabrikant. Daarnaast zijn de hr-ketels overal te installeren door het geringe gewicht (25kg) en ideaal voor gestapelde bouw door de grote opvoerhoogte van de ventilator (400 Pa). Dankzij het compacte design is de ketel bovendien perfect voor een keukenopstelling (700 mm x 390 mm x 280 mm).

Beschikbaarheid
De serie bestaat uit vijf combiketels, waaronder twee met ingebouwd expansievat en veiligheidsklep. De Vaillant ecoFIT pro is beschikbaar in CW-klassen 3, 4 en 5.

Op onze nieuwsbrief abonneren