Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 54 seconden

Caleffi introduceert de Serie 580 terugstroombeveiliger die horizontaal en verticaal inzetbaar is. Klassieke BA-terugstroombeveiligers werken vaak bij verticale plaatsing niet meer correct. De terugstroombeveiliger is inzetbaar in verschillende configuraties. Hij is bovendien voorzien van een ¾-aansluiting zodat hij op een dubbeldienstkraan kan worden aangesloten. Er is een versie met een geïntegreerde Gardenakoppeling om aan te sluiten op tijdelijke toepassingen. Ook is er een versie die van een geïntegreerde afsluiter bij de inlaat is voorzien.

De terugstroombeveiliger Type BA kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld het vullen van cv-installaties (met additieven) en het vullen van zonneboilersystemen (met additieven CAT 4).

Bij deze nieuwe versie zijn het membraan, de bovenstroomse keerklep, de spuiklep en het complete activeringssysteem in één component geïntegreerd. Voor onderhoudswerkzaamheden kan het patroon dus eenvoudig van het lichaam worden verwijderd, zonder het gebruik van extra dichtingselementen. Ook de filter is makkelijk toegankelijk om te reinigen. De benedenstroomse keerklep bevindt zich voor de uitgangsaansluiting en is vastgezet met een speciale borgmoer. Voor het onderhoud hoeven alleen de benedenstroomse wartel en de borgmoer te worden verwijderd.

[related_post themes=”text”]