Technisch dienstverlener Hoppenbrouwers Techniek breidt uit met twee technisch bedrijven en komt hiermee op 18 vestigingen verspreid over het land. Het gaat om Van Wijk Installaties & Constructies uit Goedereede en Vroegh & Hobbel uit Oostvoorne. Deze integratie sluit aan op de ambitie van de technisch dienstverlener om te groeien naar landelijke dekking.

Henny de Haas, algemeen directeur Hoppenbrouwers Techniek: “Met de aansluiting van beide bedrijven breiden we onze aanwezigheid in de regio Zuid-Holland verder uit. Hierdoor kunnen we klanten in deze regio optimaal bedienen en beperken we de reisafstand van onze medewerkers. We vinden het belangrijk om zowel voor klanten als medewerkers lokaal geworteld te zijn.”

Bundeling van krachten
Van Wijk Installaties en Constructies B.V. is een familiebedrijf dat sinds 1900 bestaat. Het is gespecialiseerd in installatiewerkzaamheden, constructies en duurzame energie in de luxe villabouw, nieuwbouw en renovatie projecten. De werkzaamheden lopen uiteen van het installeren en onderhouden van cv’s, warmtepomp installaties tot zonne-energie systemen, rioleringen en sanitair. In 2018 is het installatiebedrijf Vroegh & Hobbel in Oostvoorne aangesloten bij Van Wijk. De bedrijven hebben een gezamenlijke omzet van 11 miljoen en een personeelsbestand van 50 vaste medewerkers. Martin van Wijk, eigenaar en directeur: “Van Wijk Installaties & Constructies en Vroegh & Hobbel zijn klaar voor de volgende fase. De vraag neemt toe om een compleet dienstenpakket aan te bieden. We hebben daarom aansluiting gezocht bij een landelijk opererend installatiebedrijf met alle technische disciplines onder één dak. We kunnen nu naast werktuigbouwkunde ook elektrotechniek aanbieden. Bovendien helpt deze stap om verder te kunnen professionaliseren en digitaliseren om groei en de toekomst van onze medewerkers en ons bedrijf te kunnen waarborgen.”

Groeiambitie naar landelijke dekking
De technieksector verandert momenteel in sneltreinvaart. Er vinden veel overnames plaats door installatiebedrijven die zijn gericht op verbreding van de portefeuille (product-, service en kennisaanbod) met als doel om een bredere basis te creëren voor de rol van ‘system integrator’. Dit betekent dat technische dienstverleners verschillende systemen kunnen ontwerpen, onderhouden en integreren. Hoppenbrouwers neemt regelmatig andere installateurs over om de portefeuille aan disciplines uit te breiden en bovendien landelijke dekking te krijgen. Het bedrijf wil van 1500 medewerkers groeien naar 2500 medewerkers, verspreid over 25 vestigingen in heel Nederland.