Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 87 seconden

De BWL warmtepomp is een monoblock lucht/water warmtepomp met verwarmingsvermogens van 8, 10, 12 of 14 kW bij A2W35 volgens EN14511. De WOLF BWL-1A is bestand tegen alle weersinvloeden, geschikt voor een max. verwarmingswatertemperatuur van 63 °C en een min. luchttemperatuur tot -25 °C.

Dankzij de monoblock uitvoering is geen koeltechnische montage benodigd. De warmtepomp is zeer stil dankzij de volledig in de behuizing geïntegreerde, energiebesparende en traploos geregelde EC ventilator. De ventilator is extra groot uitgevoerd, zodat deze op een laag toerental draait voor een laag geluidsniveau.

De warmtewisselaar van de BWL is groot uitgevoerd met een grote lamellenafstand, hierdoor kan deze afhankelijk van de buitentemperatuur intelligent natuurlijk ontdooien. De warmtepomp is voorzien van een elektronisch geregeld elektrisch verwarmingselement 6 kW (resp. 8 kW bij BWL-1-14) als bijverwarming voor de, indien benodigde, verwarmingsondersteuning en warmwaterbereiding bij een mono-energetische werking.

Smart Grid Ready

Net als de andere warmtepompen uit WOLF assortiment is de BWL-1A voorzien van het SG Ready label. De WOLF warmtepompen regelen daardoor intelligent en optimaliseren het energieverbruik in een systeemoplossing, bijvoorbeeld door koppeling met een geschikte omvormer voor zonnepanelen. Zodra de opbrengst van de zonnepanelen hoger is dan het actuele verbruik wordt dit doorgegeven aan de warmtepomp. Deze zal dan het voorraadvat gaan laden totdat deze volledig op temperatuur is gebracht. Een andere mogelijkheid is inschakeling via een intelligente meter op het moment dat de stroomtarieven laag zijn. Deze mogelijkheid voor de toekomst wordt interessant bij variabele stroomtarieven op het net.

Met het uitgebreide assortiment warmtepompen creëert WOLF een nieuwe efficiëntie-klasse. De warmtepompen kennen een laag geluidsniveau en staan garant voor comfort en energiebesparing. De WOLF warmtepompen zijn eenvoudig te installeren en gemakkelijk te bedienen met de WOLF Smartset-App of -Portal.

Meer informatie op: www.wolf.eu