Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 61 seconden

Kieback&Peter heeft met het nieuwe gebouwbeheersysteem Qanteon de Duitse UX Design Award van het International Design Center Berlijn gewonnen. De prijs is toegekend vanwege het holistische design, dat de gebruiker en zijn ervaring centraal stelt. Alle genomineerde productoplossingen zijn gepresenteerd op de IFA, de wereldwijde vakbeurs voor consumenten- en home-elektronica in Berlijn. Kieback&Peter won hier de publieksprijs.

Qanteon is energiemanagement en gebouwbeheer in één, en is ontwikkeld voor technische installaties in kleine en middelgrote gebouwen. Het gebouwbeheersysteem helpt het besparingspotentieel te ontdekken, energiebesparingen te realiseren en het effect te controleren. Het systeem kan aan elk gebouwtype en de wensen van de individuele beheerder worden aangepast. Met een druk op de knop kan een installatiedeel op verschillende manieren worden getoond. Van de bekende DIN-voorstellingen tot 3D-weergaven. Alle details zijn direct uit het aanzicht naar voren te halen.

De intuïtieve bediening is zowel via pc, tablet als smartphone mogelijk. Qanteon is in HTML5 geschreven en daarmee niet afhankelijk van besturingssystemen en hardware. Daardoor is integratie mogelijk, maar de software kan ook stand alone functioneren. De communicatie tussen de Qanteon-server en de clients geschiedt uitsluitend met een beveiligd protocol. Zo zijn data en installatiedelen beschermd tegen onbevoegd gebruik.

[related_post themes=”text”]