Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 78 seconden

Om toch een beetje op de hoogte te blijven van alles wat er gebeurt op sanitairvlak, had Karel zich aangemeld voor het onlangs gehouden internationale sanitaircongres in Haarlem. Ook als allround installateur vond hij dat zijn kennis op dit vlak wel eens wat bijgespijkerd mocht worden. En wie weet konden de mensen daar nog wat leren van de vele creatieve oplossingen die hij in de afgelopen jaren had weten te realiseren.

Een van de hoofdonderwerpen bleek de toenemende druk op basisvoorzieningen die leidt tot de noodzaak om nieuwe manieren te vinden om sanitatiepraktijken te ontwikkelen en toe te passen, mede door de krapper wordende ruimten om installaties te monteren. Zeker een zeer interessant onderwerp, maar Karel behoort nu eenmaal niet tot de allerbeste luisteraars met als gevolg dat hij zijn eigen logische verhaal maakte van de flarden tekst die hij oppikte. Kortom, Karel verliet het congres met maar één boodschap in zijn gedachte: de druk moet hoger in de kleinste ruimte.

Uiteraard liet de klus waarbij hij zijn nieuw opgedane kennis kon uittesten, niet lang op zich wachten. In de supermarkt waar hij eerder had vastgezeten in een kanaaltje, moest nu een nieuwe toiletvoorziening worden aangelegd voor de klanten. De ‘wow-factor’ waren dit keer niet de pot en het tegelwerk, maar de leidingaansluiting. Het leidingwerk moest flink verkleind worden om de grote leiding op het toch wel kleine pvc-leidinkje aan te sluiten. De sprekers bij het congres mochten trots op hem zijn,  er was tenminste  1 installateur die de ‘Hoge druk in de kleinste ruimte methode’ al aan het toepassen was.