Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 80 seconden

De klant waar Karel vorige week zijn nieuwe tegellijm uitprobeerde, had na een paar dagen toch wel wat klachten. Ondanks Karels geruststellende woorden, vielen de tegels na een dag of drie toch echt van de muur af. Nou moet onze vakman wel vaker terugkomen na een gedane klus dus dat was geen probleem. Bovendien leverde het hem gelijk een nieuw werkje op: het installeren van een hoektoilet. Om de klant een beetje te vriend te houden, zou hij dat voor een scherp prijsje doen.

Toch zag Karel er dit keer wat meer tegenop dan gebruikelijk. Het zou hem niet verbazen als hij na een hele dag tegels lijmen opnieuw zou moeten komen opdraven omdat hij een tegeltje scheef had gezet of een voegnaad te breed was geworden. Dat zou wat te veel van het goede worden, bedacht hij, en hij belde daarom met een tegel zettende vriend waarvan hij nog wat te goed had en verzocht hem om de volgende morgen het tegelwerk voor zijn rekening te nemen. Karel zou zelf het inbouwreservoir voor het toilet eerst nog plaatsen.

Zijn vriend vond het allemaal prima en Karel ging monter op weg naar de groothandel om daar een reservoir te kopen. Bij het zien van de enórme prijsverschillen tussen een regulier inbouwreservoir en een hoekvariant zag hij het kleine beetje winst dat er nog over zou zijn voor zijn ogen verdampen. Dat zou Karel niet gebeuren. Een regulier inbouwreservoir past ook prima in een hoek, bedacht hij. Beetje opvullen met was purschuim en restjes gipsbetonblokken. Het gladstrijken zou een prima klusje zijn voor zijn tegel zettende vriend.