Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 94 seconden

Luchtverhitters kunnen middels lucht een ruimte snel verwarmen. Hierdoor wordt energie bespaard t.o.v. bijvoorbeeld vloerverwarming systemen, in situaties waarbij de ruimtes niet 24 uur per dag op dezelfde temperatuur gehouden dienen te worden. Door de snelle reactietijd van de luchtverhitters wordt het namelijk mogelijk om nachtverlaging toe te passen, waardoor het transmissieverlies van het gebouw daalt.

Luchtverhitters zijn verkrijgbaar in direct of indirect gestookte uitvoering. Bij direct gestookte luchtverhitters hoeft u alleen een gasleiding aan te leggen, maar er dient ook bij iedere unit een rookgasafvoer te worden gemaakt met de bijbehorende dakdoorvoer. Bij indirect gestookte luchtverhitters heeft u een toe- en afvoerleiding nodig voor de warmtewisselaar.

WOLF Energiesystemen introduceert systeempakketten met de efficiënte LH-EC indirect gestookte luchtverhitters, met een zeer laag geluidsniveau en energieverbruik en een hoge verwarmingscapaciteit. Het pakket bestaat verder uit de nieuwe MGK-2 staande ketel met een zeer hoog modulatiebereik en een hoger rendement dan direct gestookte luchtverhitters. De luchtverhitters worden geselecteerd op lage mediumtemperaturen, zodat een toekomstgericht installatieconcept ontstaat, geschikt voor warmtepompen, warmte- en koudeopslag, restwarmte of toekomstige warmte-opwekkers. Door de centrale opstelling van de MGK-2 heeft u één centraal punt voor service en onderhoud, hierdoor worden lagere exploitatiekosten bereikt.

De systeempakketten worden geleverd met het WRS WOLF regelsysteem bestaande uit een LM2 ventilatiemodule per ruimte, met een ruimtetemperatuursensor en een sensor aan het plafond. In de ventilatiemodule kan een volledig klokprogramma worden geprogrammeerd met de gewenste temperaturen. Het toerental van de LH-EC kan op basis van het temperatuurverschil automatisch worden geregeld binnen de ingestelde waardes of er kan een driewegklep per ruimte worden aangestuurd voor het regelen van de ruimtetemperatuur. In een systeem, welke kan bestaan uit meerdere LM2 ventilatiemodules, wordt de MGK-2 staande ketel automatisch aangestuurd op het moment dat er een warmtevraag is vanuit één van de ruimtes. Door dit intelligente systeem wordt het energieverbruik geminimaliseerd.

Meer informatie: www.wolf.eu