Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 92 seconden

De nieuwste Gelijkwaardigheidsverklaringen van de VLA (Vereniging Leveranciers van Luchttechnische Apparaten) laat zien dat de MVS-15RH CO2B woonhuisventilator van Orcon het goed doet in de C4a-klasse. Ventilatoren in deze klasse C4a hebben een elektrisch aangedreven CO2-gestuurde luchttoevoer en een mechanisch aangedreven CO2-gestuurde luchtafvoer. Uit twee gecontroleerde gelijkwaardigheidsverklaringen (één voor grondgebonden en één voor niet-grondgebonden woningen) blijkt dat met dit systeem de hoogste EPC-winst in deze klasse kan worden behaald: door voor deze woonhuisventilator te kiezen, kan de EPC-waarde van een woning met bijna 0,2 punten worden verlaagd.

Het ventilatiesysteem is standaard voorzien van een geïntegreerde vochtsensor en een CO2-bedieningssensor. Daarmee zorgt dit systeem volledig automatisch voor een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Sensoren
De in de unit ingebouwde vochtsensor wordt aangestuurd op basis van luchtvochtigheid. Als het luchtvochtigheidsgehalte in de badkamer, de keuken of het toilet een bepaalde grens overschrijdt, laat deze sensor de ventilator automatisch harder draaien.

Behalve een vochtsensor heeft de MVS-15RH CO2B woonhuisventilator ook een CO2-bedieningssensor voor in de woonkamer. Hiermee kan de bewoner met één druk op de knop kiezen voor ventilatie aangestuurd op CO2-niveau, op vochtigheidsgehalte of op gewenste afzuigkracht. Als voor de CO2-modus wordt gekozen, meet de ingebouwde sensor continu het CO2-gehalte in de woonkamer. Zodra een verhoging wordt gedetecteerd, zorgt het systeem automatisch voor modulerende, extra ventilatie.

“Met de MVS-15RH CO2B woonhuisventilator maken we het zowel de installateur als de eindgebruiker gemakkelijk”, aldus Madelon Voorhoeve, directeur van Orcon. “Doordat het een geïntegreerd plug&play-systeem is, is er veel minder installatietijd nodig. Bovendien munt het systeem uit in bedieningsgemak en werkt het grotendeels volautomatisch. Zo maken we het voor bewoners nóg eenvoudiger om van een gezond en comfortabel binnenklimaat te genieten, met een ventilatiesysteem dat het meest energiezuinige in zijn klasse blijkt.”