Groothandel Wasco ontpopt zich sinds begin dit jaar ook als opleider. Het bedrijf is gestart met nieuwe vakopleidingen om installateurs klaar te stomen voor de energietransitie. In het vernieuwde Wasco Energie Centrum volgen installateurs bij het WasCollege vakgerichte opleidingen om zich verder te specialiseren.

Het WasCollege is in 2014 gestart door Wasco om het kennisniveau van eigen medewerkers en installateurs te vergroten op het gebied van regelgeving en producten. Sinds 2018 kunnen installateurs via het WasCollege het F-gassen certificaat halen. De F-gassenopleiding is een succes en zal in 2019 worden voortgezet.

Dit jaar maakt Wasco de volgende stap door ook de opleidingen voor ISSO 72 voor grondgebonden warmtepompen en ISSO 98 voor lucht/water-warmtepompen aan te bieden. Wasco is officieel erkend opleider hiervan. Installateurs kunnen via Wasco het landelijk erkende ISSO certificaat halen.

In het Wasco Energie Centrum in Twello kunnen installateurs kennis opdoen van moderne duurzame energiesystemen en technologieën. Er worden themadagen, workshops en trainingen georganiseerd en installateurs kunnen er met vragen terecht.

Bij het WasCollege kunnen installateurs de volgende opleidingen volgen:
-ISSO 72 (grondgebonden warmtepompen)
-ISSO 98 (lucht-water warmtepompen)
-F-gassen Categorie II
-Inregelen van Cv-installaties
-Toepassingen Warmtepompsystemen
-Gezond Binnenklimaat.

Op www.wasco.nl/wascollege is alle opleidingsinformatie terug te vinden en kunnen installateurs zich aanmelden.