Drie jaar geleden realiseerde Wasco een nieuw distributiecentrum van 18.000m2 op de Ecofactorij in Apeldoorn. Dit wordt nu uitgebreid met nog eens 8000m2. De aanbouw wordt duurzaam gebouwd conform de Breeam outstanding norm

Deze norm houdt in dat er niet alleen wordt gekozen voor materialen die duurzaam zijn. Ook met andere aspecten wordt rekening gehouden, zoals het ontwerp, de locatie en het klimaatconcept. Dit moet uiteindelijk resulteren in een prettige werkomgeving met lage exploitatielasten, beperkte verstoring van de natuurlijke omgeving en een grote besparing in CO2 uitstoot. De locatie, de Ecofactorij in Apeldoorn, sluit hier op aan. In totaal zullen er na uitbreiding 3500 PV panelen op het dak liggen waarmee het distributiecentrum een beperkte CO2 uitstoot realiseert.

Sterke groei
Algemeen Directeur Herold van den Belt: “In het jaar waarin Wasco 50 jaar bestaat is het extra speciaal dat we nog steeds zo’n mooie ontwikkeling doormaken. Binnen drie jaar waren we alweer uit ons jasje gegroeid en de uitbreiding is dan ook hard nodig. Met de uitbreiding van het distributiecentrum kan Wasco haar sterk groeiende productgroepen, in met name het duurzame assortiment alsmede de productgroep airconditioning, verder uitbreiden. Ook is er meer ruimte om de specifieke logistieke wensen van de klant nog beter te vervullen.”

Start bouw

De voorbereidende werkzaamheden op de bouwlocatie zijn inmiddels gestart. De projectpartners van Wasco voor de uitbreiding zijn VDR Bouwgroep, Bessels Architecten & Ingenieurs en van Dalen installatietechniek. De oplevering staat gepland in mei 2020.

Op onze nieuwsbrief abonneren