Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 110 seconden

FlatFix FusionRecentelijk is er gestart met de bouw van één van grootste zakelijke zonnestroomprojecten van Nederland. Verdeeld over 2 locaties van ThyssenKrupp Materials Nederland in Veghel en Zwijndrecht worden ruim 13.000 Solar Frontier zonnepanelen op het FlatFix Fusion montagesysteem geplaatst.

Dit uitdagende en complexe project, met een omvang van 2,3 megawatt, wordt door Ikaros Solar uitgevoerd in opdracht van KiesZon. KiesZon doet de investering en exploiteert het totale project de komende tien jaar in een Operational Lease constructie. De oplevering van het project is gepland voor medio juli 2015.

De lage dakbelasting, de zeer snelle en eenvoudige montage en de 20 jaar garantie waren de belangrijkste redenen om voor het FlatFix Fusion systeem te kiezen.Ook worden er enkele schuine daken van ThyssenKrupp voorzien van zonnepanelen. Dit wordt gedaan met het ClickFit montagesysteem voor schuine daken. Voor elk type schuin dak is er een oplossing beschikbaar.

Eerder realiseerde Ikaros Solar al samen met Esdec de installatie van 5.500 panelen op het dak van Ikea Zwolle. Ook dit project werd uitgevoerd met het FlatFix Fusion systeem. FlatFix Fusion is een nieuw en revolutionair lichtgewicht plat dak systeem dan ingezet kan worden voor nagenoeg alle platte daken. Met een minimum aan ballast kan het gekoppelde aerodynamische systeem voor zowel grote als kleine systemen worden gebruikt. Het unieke ontwerp laat zich met dezelfde componenten opbouwen in zowel een klassieke Zuid opstelling als ook in een Oost-West of Noord-Zuid opstelling.

FlatFix Fusion heeft verschillende slimme features, waaronder een geïntegreerd kabelmanagement, thermische ontkoppeling van de zonnepanelen en het dak en passieve koeling van de zonnepanelen. Deze features leiden tot een hoger rendement van het PV-systeem en een verlenging van de levensduur van zowel de zonnepanelen als het dak.

Esdec BV ontwikkelt, produceert en levert professionele montagesystemen voor zonnepanelen op daken, genaamd ClickFit en FlatFix.

Sinds de oprichting van Esdec BV in 2004, zijn er wereldwijd meer dan 3.000.000 zonnepanelen met een gezamenlijk vermogen van >500MWp op ClickFit en FlatFix geïnstalleerd. Esdec BV is één van de grootste Nederlandse producenten van zonnepaneel montagesystemen.

ClickFit en FlatFix zijn uitvoerig getest door gerenommeerde testinstituten zoals TUV Rheinland, DNW (windtunnel), BRE en zijn onder andere gecertificeerd volgens het Nederlands bouwbesluit en de NVN 7250 door BDA/KIWA.

Voor meer informatie: www.clickfit.nl