Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 51 seconden

In Ten Post, midden in het Groningse aardbevingsgebied, is het oude postkantoor volledig toekomstbestendig is gemaakt. Het is versterkt, verduurzaamd en verbeterd. De nu veilige en energieneutrale woning zal een paar keer per jaar worden opengesteld om Groningers te laten zien wat het betekent om energieneutraal te wonen. Hoe verwarm je met een warmtepomp en lage temperatuur radiatoren,  hoe ziet een instant heater er uit?

In de woning werd gisteren een eerste ronde tafel gesprek gevoerd met onder meer initiatiefnemers van het project (Urgenda, Van Wijnen en QuakeShield). Directeur van Urgenda Marjan Minnesma: “We laten hier zien hoe je uit een ellendige situatie iets positiefs kunt maken. Als we de huizen tegelijk versterken én verduurzamen, kunnen de Groningers weer veilig wonen en dragen ze bij aan een oplossing voor het klimaatprobleem. Het mooie is dat ze meteen af zijn van hun energierekening.”

Foto: Marjan Minnesma van Urgenda, Peter Hutten van Van Wijnen, Peter Westra van QuakeShield en bewoonster Hanneke van ’t Slot voor het energieneutrale pand. Bron: Martijn Heemstra