Fabrikant van badkameroplossingen en keukenkranen Grohe heeft een CO2-neutrale productie gerealiseerd. Thomas Fuhr, CEO van Grohe AG. "We mikken nu op de volgende stap: eind 2021 willen we al onze verkoopkantoren wereldwijd klimaatneutraal maken." Om het zelfopgelegde doel van  CO2-vrije productie te bereiken, gebruikt Grohe sinds juli 2019 groene stroom in de Duitse logistieke centra en op vijf productielocaties die uitsluitend produceren voor het merk Grohe.

Daarnaast investeert het merk in zonnetechnologie, warmtekrachtkoppelingscentrales en productieprocessen zoals het 3D printen van metalen die materialen besparen om een waardeketen te garanderen die grondstoffen bespaart. Ook het moderne testlaboratorium in Hemer en een verhoogde recycling van materialen dragen bij aan de gestage vermindering van de CO2-voetafdruk. Als gevolg hiervan heeft Grohe zijn uitstoot van broeikasgassen met ongeveer 40 procent kunnen verminderen sinds de invoering van het duurzaamheidsprogramma in 2014, terwijl tegelijkertijd de energie-efficiëntie met 24 procent is verhoogd. Als gevolg hiervan zijn de oorspronkelijke geplande doelen aanzienlijk sneller behaald en zelfs verbeterd.

Compensatie
Grohe ondersteunt twee projecten ter compensatie van CO2-emissies die nog niet konden worden verminderd: het merk ondersteunt de exploitatie van een waterkrachtcentrale in India, dat de noodzaak van kolencentrales elimineert, en een project in Malawi, dat de reparatie en het onderhoud van boorgaten omvat die worden gebruikt voor de onttrekking van drinkwater. Als onderdeel van zijn koolstofstrategie is het sanitair merk van plan om de beproefde drieledige aanpak van ‘vermijden, verminderen en compenseren’ en zijn energie-efficiëntie elk jaar met eigen middelen te verhogen, waardoor het aandeel van de compensatie wordt verminderd.

Op onze nieuwsbrief abonneren