Grohe AG heeft nieuwe investeringen in zijn Duitse fabriek voor handdouches en douchesystemen aangekondigd. Er wordt een speciale coatingtechnologie geïntroduceerd. De fabrikant wil zo aansluiten bij de wereldwijde consumententrend van handdouches en douchesystemen die verkrijgbaar zijn in kleuren die passen in specifieke badkamerontwerpen. De investering verhoogt de productieomvang van de fabriek, waardoor de producten sneller op de markt kunnen worden gebracht.

Grohe investeert aanzienlijk in de voortdurende uitbreiding van zijn vijf productiefaciliteiten wereldwijd. In de afgelopen drie jaar is alleen al in de fabriek voor handdouches en douchesystemen ongeveer 15 miljoen euro geïnvesteerd. Deze is inmiddels uitgerust met de modernste technologie en werkt met meer dan 100 geautomatiseerde processen en robots.

"De technologieën die op deze locatie worden gebruikt, zijn toonaangevend in de sanitair industrie,” legt fabrieksmanager Hans-Martin Souchon uit. “We zijn trots op de toevoeging van de speciale coatingtechnologie in de productie van handdouches en douchesystemen. Dit zal onze innovatiecyclus versterken en deze fabriek niet alleen als productielocatie verbeteren, maar ook als aantrekkelijke werkgever in de regio." In de afgelopen vijf jaar is het aantal Grohe-medewerkers hier met 20 procent gestegen tot ongeveer 750 medewerkers.

Op onze nieuwsbrief abonneren