Sanitairfabrikant Grohe heeft een top 3 notering behaald bij de Duitse duurzaamheidsprijs in de categorie ‘Duitslands meest duurzame grote bedrijven 2020’. De prijs werd dit jaar voor de twaalfde keer uitgereikt. Kanshebbers op de prijs zijn bedrijven die op een voorbeeldige manier economisch succes combineren met sociale verantwoordelijkheid en milieubescherming. De jury prees vooral de inzet van Grohe om te besparen op materiaal en waterverbruik.

De fabrikant behaalt een recyclingpercentage van meer dan 96 procent. Ook weet Grohe materiaal te besparen door de inzet van nieuwe technieken, zoals een 3D-metaalprinter die een gewichtsbesparing tot 55 procent mogelijk maakt. Maar de grootste winst zit in het gebruik van het product: het dagelijkse waterverbruik van een persoon kan met maximaal 50 procent worden verminderd met behulp van producten die zijn uitgerust met EcoJoy stroombeperkende technologie. Zo kan een gezin van vier personen tot 31.400 liter water per jaar besparen.

CO2-neutrale productie
Een andere stap die de fabrikant heeft genomen en waardering kreeg van de jury is het doel een CO2-neutrale productie te bereiken op alle productielocaties in de wereld. Dit als onderdeel van het project ‘Grohe goes Zero’. In juli werden alle vijf wereldwijde productielocaties en de logistieke centra in Duitsland omgezet naar groene stroom. Met de start van het nieuwe fiscale jaar in april 2020 zal de sanitairfabrikant de nog onvermijdelijke CO2-uitstoot bovendien compenseren door compensatieprojecten.

Op onze nieuwsbrief abonneren