Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 70 seconden

Na de fantastisch uitgevoerde cv-installatie van vorige week, mocht Karel direct door met een ander cv-klus. De aansluiting daarvan werd natuurlijk met dezelfde, voor Karel kenmerkende, stijl uitgevoerd. Dus die foto’s kent u natuurlijk al. Maar Karel moest ook nog wat met de rookgasaanvoer aanvangen. De cv-installatie had hij in de kelder van het pand geïnstalleerd, maar nu moest hij op één of andere manier nog naar buiten toe met de rookgassen. Nadeel was wel dat het om een monumentaal pand gaat en er in de gevel niet geboord mocht worden. Alleen van het kelderluik mocht gebruik worden gemaakt. Maar dat vond Karel zo lullig voor de voorbijgangers van het pand. Die zouden zo de volle laag rookgasuitstoot voor hun kiezen krijgen.

Terwijl hij buiten in de kou het probleem overdacht, merkte hij bovenin de dakgoot een koppeltje duiven op dat zat te bibberen. De arme beestjes, dacht vogelvriend Karel, hadden ze maar een warme plek om te zitten.
Maar toen hij nog eens beter keek, zag hij dat ze bovenop de regenpijp zaten. Zo kon Karel toch weer mooi twee vliegen in één klap vangen. De rookgassen gaan keurig naar boven zonder dat de mensen op straat er last van hebben, en de duifjes hebben het bovenaan de dakgoot lekker warm. Mooi geregeld van Karel, hoewel hij over de levensduur van de beestjes waarschijnlijk minder had nagedacht.

[related_post themes=”text”]