Solarwatt, gespecialiseerd in glas-glas zonnepanelen, vierde dit jaar haar vijfentwintigjarig bestaan. Het bedrijf realiseerde een omzetstijging van 50% in de Benelux. Erik de Leeuw, directeur van in de Benelux, wijst voor die groei verschillende redenen aan.

Hij signaleert allereerst een omslag in de markt. Waar die voorheen zeer prijsgedreven was, kiezen de particuliere én de zakelijke klant tegenwoordig steeds vaker voor kwaliteit. De Leeuw: “Wij geloven 100% in onze glas-glas zonnepanelen, waarop we dertig jaar garantie kunnen bieden. Het rendement van onze panelen blijft bewezen hoger dan kunststof panelen en de goedkopere glas-glas alternatieven. Dat ziet de klant dus ook steeds vaker. Begin 2019 zijn we dan ook volledig overgestapt op de productie van deze zonnepanelen.

PERC-technologie

De Leeuw noemt nog een reden waarom steeds meer klanten kiezen voor glas-glas panelen. Ze gaan goed samen met de PERC-technologie (Passivated Emitter Rear Cell). Die zorgt voor een hoger vermogen en functioneert ook heel goed bij weinig licht. De Leeuw: “Dat past uitstekend bij het Nederlandse klimaat. Dit soort zonnecellen zijn wel gevoeliger voor vocht en zuurstof. Daardoor laten ze zich beter combineren met glas-glas panelen dan met glas-folie.”