Carrier introduceert een pakket oplossingen voor het helpen realiseren van een gezonde, veilige, efficiënte en productieve binnenomgeving voor gebouwen. Via dit Healthy Buildings Program zullen experts van het bedrijf samenwerken met klanten bij zowel het ontwerpen als het gebruik, onderhoud en upgraden van gebouwen.

Ter ondersteuning hiervan, lanceert Carrier ook www.carrier.com/commercial/en/eu/ om klanten te helpen bij het consulteren van de experts van Carrier. Carrier is onderdeel van Carrier Global Corporation, een wereldwijd leverancier van gezonde, veilige en duurzame gebouw- en koudeketenoplossingen.

Het nieuwe normaal
Didier Genois, Vice President en General Manager, HVAC Europe Air Conditioning: “Wanneer mensen weer terugkeren op het werk, hotels weer gasten ontvangen, scholen de studenten weer welkom heten en winkels weer open gaan, is de binnenluchtkwaliteit en een veilig gebouw van groot belang. Om het herstel van de economie succesvol te laten verlopen, moeten de mensen vertrouwen hebben in de veiligheid van de gebouwen. Nieuwe technologieën zoals microscopische filtratiesystemen zijn verandert van ‘leuk om te hebben’ naar ‘noodzakelijke’ beschermingsmaatregelen. Ons Healthy Buildings Program kan helpen bij het realiseren van een gezondere en veiliger binnenomgeving als we teruggaan naar het nieuwe normaal.”

Het programma
Het Healthy Buildings Program van Carrier zal putten uit een programma oplossingen en diensten die zijn ontwikkeld om de kwaliteit van de binnenlucht (IAQ) te helpen verbeteren en de buitenluchtventilatie te verhogen. Deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot, het volgende:
Carrier Healthy Building Services
Via het nieuwe BluEdge-serviceplatform is Carrier in staat tot nieuwe, eersteklas service- en aftermarket-dienstverlening. Op basis van onze ongeëvenaarde productkennis, voorziet het BluEdge-serviceplatform klanten van superieure service gedurende de levenscyclus van hun HVAC-apparatuur. Carrier levert expertdiensten zoals consultatie, implementatie en continue monitoring. Dankzij deze dienstverlening kunnen klanten de gebouwen veilig en efficiënt herstarten, onderhouden en upgraden. Deze omvatten: beoordeling binnenluchtkwaliteit voor het testen van de luchtkwaliteit en ontwikkelen en implementeren van upgrades voor het helpen waarborgen van optimale filtratie, ventilatie, luchtstromen en regelingen. De experts van Carrier kunnen ook ondernemingsbreed IAQ-engineeringsnormen ontwikkelen en implementeren.
Carrier Healthy Buildings Technologies
Naast het aanbod van Carrier op het gebied van HVAC-, brandbeveiligings-, beveiligings- en regelproducten, omvat het Healthy Buildings programma van Carrier filtratie-technologieën, leverbaar in nieuwe apparatuur of als uitbreiding naderhand, inclusief verschillende eindfilters, HEPA-filters voor fijnstof. Carrier levert ook systemen die gebruik maken van UVC-licht en bipolaire ionisatie, die zijn bedoeld om ziekteverwekkers onschadelijk te maken en UV-fotokatalytische oxidatie voor het helpen verwijderen van vluchtige organische verbindingen en de binnenlucht te verbeteren. OptiCleanTM 39UV onderdrukmachine ten slotte, creëert druk om luchtverspreiding door verschillende secties van het gebouw te voorkomen. Wanneer onderdruk niet nodig is, kan de machine worden gebruikt als een lucht ‘scrubber’ om lucht aan te zuigen, vervuilingen te verwijderen en schonere lucht weer de ruimte in te sturen.

Nieuw platform informeert over een gezond binnenklimaat

Op 1 maart is het platform Gezond Binnen gelanceerd. Het platform geeft onafhankelijke informatie over een gezond binnenklimaat. Het doel ...
Verder Lezen

Wat kunnen we verwachten van een digitale ISH vakbeurs?

Elke twee jaar verzamelt de installatiebranche zich in Frankfurt op de internationale vakbeurs voor HVAC en water, ISH. Ook dit ...
Verder Lezen

Gezond binnenmilieu

Vanwege de huidige corona-crisis ligt de focus bij scholen veelal op CO2 gestuurde regelingen. Ook de overheid stelt dit als ...
Verder Lezen

Modulaire luchtbehandeling tot 40.000 m3/h

WOLF Energiesystemen introduceert de KG TOP, een nieuwe generatie van haar modulaire luchtbehandelingskasten. De serie bestaat uit 23 configureerbare bouwgroottes, ...
Verder Lezen