Op de VSK introduceert Geberit het eerste product na de samenvoeging van het merk Sphinx, die vanaf 1 april a.s. een feit zal zijn. Met de Geberit ONE is een badkamerserie ontworpen die voor en achter de wand combineert in één systeem.

Door elementen achter de muur of in de muur te plaatsen, die normaal gesproken voor de muur te zien zijn, ontstaat er een esthetisch strakke en ruimtelijke badkamer. Alleen het hoognodige is zichtbaar voor de wand.

Alle techniek geïntegreerd
Alle techniek is in de voorzetwand geïntegreerd. Hierdoor komt het design volledig tot zijn recht en is de montage snel en foutloos, omdat de installateur alleen de leidingaansluitingen hoeft te maken. Voor de installateur betekent dit concreet een verhoogde planningsbetrouwbaarheid en een efficiënte workflow, aldus de sanitairfabrikant. Bovendien zijn er geen geluidslekken meer, omdat de leidingen in de voorzetwand akoestisch ontkoppeld zijn. De Geberit ONE serie kan uitgevoerd worden in de Geberit Duofix- en GIS-installatiesystemen. Dit garandeert dat er rekening wordt gehouden met de vereiste normen en dat de installatie, de bediening en het onderhoud van de badkamerproducten tot in detail doordacht zijn.

Ruimtegevoel
Door o.a. de spiegelkast, de doucheplankjes en de wastafeltechniek in de wand te integreren ontstaat er veel ruimte in de badkamer. De afvoer loopt niet in de bodem van de wastafel maar in de achterwand. De wastafelkast heeft zo veel meer opslagruimte. In de wand is tevens een geïntegreerde clou overloop voorgemonteerd, waardoor een overloopgat in de wastafel niet meer nodig is. Ook de spiegelkast en de douchenis met aflegplankjes zijn in de wand gemonteerd, waardoor er optisch geen kast of plankjes aanwezig zijn. Alle benodigde aansluitingen in de wand zijn bovendien weggewerkt. Daarmee zijn de Geberit ONE spiegelkast en de Geberit ONE douchenis een integraal onderdeel van de badkamerplanning geworden en worden conflicterende situaties met bijvoorbeeld in de wand weggewerkte leidingen voorkomen.

Schoonmaakgemak
Het toilet is voorzien van de TurboFlush-spoelingstechnologie in plaats van een spoelrand die gevoelig is voor bacteriën. Omdat de wandkraan is afgestemd op de binnengeometrie van de wastafel, wordt de hele wastafel schoongespoeld. De wastafelafvoer bevindt zich aan de rand van de kom, en dus niet direct in de lijn van de waterstraal, waardoor de vorming van kalkaanslag en zeepresten wordt verminderd. Het speciale Geberit KeraTect® glazuur zorgt ervoor dat alle keramische oppervlakken langdurige bescherming genieten. KeraTect® wordt gebakken als een speciaal glazuur. Het resultaat is een vrijwel niet-poreus en extreem glad oppervlak dat gemakkelijk en efficiënt schoon kan worden gehouden.

Levensbestendig
Het wandcloset kan op verschillende hoogtes geplaatst worden. Nu of in de toekomst. Dit is een voordeel voor mensen die levensbestendig willen wonen.

Op onze nieuwsbrief abonneren