Op vrijdagmiddag 25 oktober wordt in de stad Groningen een nieuwe gasvrije cv-ketel gepresenteerd. Deze is geplaatst in een school die zich richt op het opleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze cv-ketel geeft een hoge temperatuur af, zodat het afgiftesysteem in de woning - vloerverwarming en radiatoren - hetzelfde kan blijven. Alleen de cv-ketel wordt vervangen met plaatsing van een buitenunit. Deze gasvrije cv-ketel is een alternatief voor de huidige generatie warmtepompen.

De presentatie van de gasvrije cv-ketel maakt onderdeel uit van de bijeenkomst ‘Samen Doen’ die de stichting Energy Commons Institute organiseert om de energieprogramma’s voor Noord Nederland en in het bijzonder de provincie Groningen een stap verder te brengen. De initiatiefnemer wil kansen verzilveren op het gebied van leefbaarheid, economie, vergroening, digitalisering en ecologie. Ze laat zien aan welke programma’s er wordt gewerkt in Noord Nederland, West Nederland en ook internationaal.

Op de agenda staat een korte toelichting op de Smart City Roadmap, Koninkrijk der Nederlanden. Deelnemers ontvangen deze Roadmap. Daarna is er een terugblik en vooruitblik op tienerondernemers uit Groningen in de SDG competitie in San Francisco waar 20 landen aan deelnamen. Op de agenda staat ook een gefaciliteerde dialoog onder de titel - Connecting for Impact. Deze dialoog met break-out sessies en een plenaire terugkoppeling stimuleert incubatie van initiatieven die leiden tot een meer inclusieve, rechtvaardige en duurzame samenleving.

Er worden op deze bijeenkomst meer dan honderd deelnemers verwacht, waaronder vertegenwoordigers van energie coöperaties, installatiebedrijven, woningbouwverenigingen en gemeenten.

Klik hier voor meer informatie over en aanmelden voor de bijeenkomst.

Op onze nieuwsbrief abonneren