Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 54 seconden

Bij een grote restauratie van de St. Plechelmuskerk in Deurningen is vijf jaar geleden de verwarmingsinstallatie geheel vernieuwd. Nu blijkt dat hierdoor een besparing is gerealiseerd van 50% op de stookkosten. De nieuwe geplaatste gasgestookte luchtverwarmer zorgt ervoor dat de gewenste ruimtetemperatuur van de kerk binnen een uur wordt bereikt. Voorheen duurde dit een halve dag.

Een stijlvol hooginducerend uitblaassysteem in de kerk zorgt ervoor dat de warme toevoerlucht met een hoge startsnelheid de kerk in wordt geblazen. Het luchtuitblaasplenum is voorzien van een serie uitstroomopeningen (rubber nozzles) die individueel ingeregeld zijn om een optimaal uitblaaspatroon te genereren. Door de uitgeblazen lucht (primaire luchtstroom) wordt er veel lucht uit de ruimte (secundaire luchtstroom) meegenomen met de stroming. Door het zeer hoge inductievoud ontstaat een optimale menging van de toevoerlucht en ruimtelucht.

Dankzij de Föhn 160 van Mark Climate Technology. Het bedrijf kan deze installatie zo nodig in onderdelen leveren, waarna de servicedienst het toestel op locatie samenbouwt. Door de capaciteitsrange van 50 tot 415 kW is er voor iedere ruimte een oplossing. De compacte installatie kan zowel staand als liggend worden toegepast.