Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 76 seconden

Ondanks het feit dat Karel nou niet bekend staat als de meest betrouwbare en vakbekwame installateur, loopt de agenda van onze klungelende klusser maar voller en voller. Misschien ook wel omdat zijn goed opgeleide vakbroeders helemaal geen ruimte meer hebben in hun dichtgetimmerde planningen. Karel moet er dus een aantal tandjes bij zetten om al het werk dat hij deze week heeft aangenomen uit te kunnen voeren. Natuurlijk probeerde hij tijd te winnen door zijn klant te vertellen dat de tegellijm nog moet uitharden voordat hij verder kan gaan met de badkamerrenovatie of dat hij die loshangende beugels van de cv-ketel ook volgende week nog wel even kan komen vastzetten.

Maar een aantal klussen kon hij met goed fatsoen toch echt niet uitstellen. Neem de klus van afgelopen dinsdag. Hij was gevraagd om een gasleiding te verlengen voor een nieuw te plaatsen keuken. De keukenboer zou woensdag al starten. Hij moest er dus wel heen, ondanks dat hij die dag nog 3 ketels moest plaatsen en een badkamer aftegelen. Kortom, tijd om er even flink tegenaan te gaan.
Maar ja, zoveel tijd had hij nu ook weer niet. Het werd voor Karel dus zo’n typische haastklus. Even snel met een lasdraad de leiding ‘dichtplamuren’ en op naar de volgende klant. Hij had geen tijd meer om te checken of de leiding echt gasdicht was. Dat moest de keukenboer de volgende dag zelf maar even doen door het gas er op te zetten. Hij zou dan vanzelf wel ‘horen’ of het zo goed was.