Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 92 seconden

AmstelHomeMet vijf Mark Airstream plug and play luchtbehandelingskasten met elk een capaciteit van 14.000 m3/h zorgt Mark Climate Technology voor een maximale hoeveelheid verse lucht van 70.000 m3 per uur voor studenten in het nieuwe wooncomplex AmstelHome. Hierdoor kunnen de bewoners studeren, slapen en ontspannen in een omgeving waar een comfortabel niveau aan frisse lucht is.

Doordat de luchtstroom bij de roosters kan worden ingesteld, is er een optimale afstelling mogelijk waarbij de hoeveelheid verse lucht maximaal is en de mate van geluid minimaal. Voor Mark een mooi project om te laten zien dat men naast bedrijfshallen, ook scholen, kantoren en appartementencomplexen van passende luchtbehandeling voorziet. Daarnaast biedt Mark meerwaarde door samen te werken met CMK Luchttechniek voor de levering en montage van het kanaalwerk.

De Airstream plug and play WTW-unit is ontwikkeld volgens de hoogste kwaliteitseisen van de RLT-norm. De unit heeft een tegenstroomwisselaar met een rendement van 90%. Deze zorgt ervoor dat 90% van de afgevoerde energie wordt afgegeven aan de verse toevoerlucht. Door dit hoge rendement is in de meeste gevallen geen naverwarming nodig. Hierdoor is de Airstream een duurzame oplossing voor het ventileren van gebouwen. Bij AmstelHome is er gekozen voor een buitenopstelling, maar de Airstream is ook leverbaar als binnenopstelling. De aansturing en uitlezing kan naast lokaal op afstand, via een handheld, computer of gebouwbeheerssysteem.

Het in september 2015 in Amsterdam geopende studentencomplex AmstelHome biedt aan 520 studenten een zelfstandige woning met keuken en badkamer. De woonunits hebben een vloeroppervlakte van 21 m2 en maken onderdeel uit van een eigentijdse beleving door de vele faciliteiten die aanwezig zijn. Zoals studieruimtes, een gezamenlijke tuin, een grand café en een sportveld op het dak van het complex. Het pand is gerealiseerd door Verweij Mungra Vastgoed en gebouwd door Jan Snel Flexibel Bouwen. De installateur Bogro Snelrewaard B.V. was verantwoordelijk voor het installatiewerk.

Voor meer informatie: www.mark.nl