Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 103 seconden

duravit hornbergDe Zwitserse Franke Groep neemt een belang van 25 procent in Duravit AG, Duitsland. Beide ondernemingen hebben het plan opgevat om onder hun huidige merken in de toekomst ook gezamenlijk innovatieve productseries voor badkamer en keuken te ontwikkelen. Daarbij werken zij aan nieuwe lifestyle-trends voor nog meer comfort en gemak in de badkamer en keuken. Franke en Duravit bieden een complementair productportfolio en vullen elkaar aan. Het zijn beide internationaal georiënteerde ondernemingen, met sterke merken en een grote innovatiekracht gefocust op design, kwaliteit en intelligente functionaliteit.

Het aandeelhouderschap legt de basis voor de totstandkoming van een strategisch samenwerkingsverband op het gebied van badkamers en keukens. Ook projectmatig zien beide ondernemingen goede vooruitzichten op extra groeimogelijkheden. De bundeling van de gezamenlijke krachten brengt beide partners in de positie om nog succesvollere lifestyle-trends voor meer comfort en gemak in badkamer en keuken te creëren. Ze leggen daarmee de basis voor de verdere uitbouw en versterking van hun internationale marktpositie.

De voormalige minderheidsaandeelhouder van Duravit, de Roca Corporación Empresarial SA, heeft per 31-12-2015 haar aandeel overgedragen, dat de basis voor het aandeelhouderschap van Franke wordt. Onder voorbehoud van de goedkeuring door de mededingingsautoriteiten neemt Franke Roca’s aandeel over.

Leven in de badkamer is de bedrijfsfilosofie van de in 1817 opgerichte onderneming Duravit AG. Dit blijkt uit de samenwerking met belangrijke ontwerpers, zoals bijvoorbeeld Philippe Starck, Phoenix Design, EOOS, sieger design en Matteo Thun. Het resultaat zijn nieuwe ontwikkelingen voor elk budget en elke levensstijl. Daarbij focust Duravit op goed design, intelligent toegepaste technieken en de beste kwaliteit. Het productportfolio van Duravit omvat badkamersanitair, badmeubelen, douche- en badwanden, wellness-systemen en douche-wc’s en accessoires. Duravit produceert deze producten wereldwijd op elf locaties met de inzet van circa 5.800 medewerkers, en behaalde in 2015 een nettowinst van ongeveer 432 miljoen euro.

Franke is onderdeel van de Artemis Group en wereldwijd actief in oplossingen en voorzieningen voor thuiskeukens en -badkamers, halfopen/open wasruimtes, professionele systeemgastronomie en de bereiding van koffie. De groep is wereldwijd actief met zo’n 9.000 medewerkers in 39 landen, die een omzet van circa CHF 2.1 miljard genereren.