Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 116 seconden

 

Van Uden Logistics breidt haar opslagcapaciteit voor gekoelde producten uit met de bouw van een nieuwe koelcel in een bestaande expeditiehal. Celtic Cooling bouwt de koelcel met ideale bewaarcondities voor de opslag van diverse levensmiddelen. De koelcel is klaar, alleen de permanente koelinstallatie moet nog geïnstalleerd worden. In deze tussenliggende periode biedt ICS Cool Energy een optimale tijdelijke oplossing waardoor de koelcel al 8 weken eerder door de klant in gebruik genomen kan worden. De koelcel is een afgesloten ruimte gerealiseerd binnen in een bestaande expeditiehal. Met een oppervlakte van circa 725 m2 en met een hoogte van 13,5 meter, biedt de koelcel ruimte voor hoge stellages voor de opslag van onder andere diverse levensmiddelen. De koelcel is opgebouwd uit hoogwaardige 120 mm PIR (polyisocyanaat) sandwichpanelen voor het realiseren van de beste bewaarcondities, zoals een temperatuur van 4 graden Celsius.

“Eerst bouwen wij de koelcel en daarna wordt de koelinstallatie geïnstalleerd”, vertelt de heer Duivenvoorden, account manager Celtic Cooling. “Deze levering en installatie neemt ongeveer 8 tot 10 weken in beslag. Om deze periode te overbruggen, zodat de klant al eerder gebruik kan maken van de koelcel, hebben wij contact opgenomen met ICS Cool Energy.”

ICS Cool Energy biedt een totaalpakket voor tijdelijke klimaatbeheersing in een gebouw, hal of zelfs een evenemententent. Voor de koelcel bij Van Uden Logistics, heeft ICS Cool Energy vier luchtbehandeling units met een capaciteit van 25kW en één luchtgekoelde koudwatermachine met een capaciteit 150kW geleverd. Alles is in één dag geïnstalleerd en kan direct in gebruik worden genomen. “Wij beschikken over een grote Europese verhuurvloot waardoor wij snel kunnen reageren en altijd binnen 24 uur een tijdelijke koeloplossing kunnen leveren”, vertelt Pascal von Söhsten, projectleider bij ICS Cool Energy. Op dit project hebben wij één koelmachine en vier luchtbehandeling units geïnstalleerd, daarnaast hebben we capaciteit ingebouwd om één extra luchtbehandeling unit op deze locatie bij te kunnen plaatsen voor eventuele calamiteiten. Wij denken graag met de klant mee!”

Het gebruikte materiaal van ICS Cool Energy voldoet aan alle hygiënecodes die er gesteld worden. De heer Jochems, facility manager bij Van Uden Logistics zegt, “Deze tijdelijke koeloplossing is voor ons een kostenbesparende en efficiënte oplossing. We kunnen de nieuwe koelcel al 1,5 maand eerder dan verwacht in gebruik nemen en we kunnen onze klant continuïteit bieden in onze dienstverlening.”

[related_post themes=”text”]