Er zijn maar weinig mensen zo flexibel als Karel. Een uurtje overwerken? Geen probleem (dat kan er nog wel bij op de factuur). Een klus aannemen om er vervolgens achter te komen dat er al een andere klus staat voor dezelfde dag. Dan doet Karel gewoon beide klussen voor de helft. Geen geschikt materiaal meegenomen? Hij gebruikt wat nog voorhanden is.

De afgelopen week mocht Karel opdraven om twee nieuwe ketels aan te sluiten maar kwam daar nog een ingewikkelde storing tussendoor. Alles liep zo uit (de hand). Bij de ketel nummer 2 kwam hij erachter dat hij geen rookgaskanaal meer bij zich had. Het liep inmiddels al tegen zessen, de groothandel was al gesloten en – erger nog – zijn prakkie stond al bijna op tafel bij mevrouw Karel.

Gelukkig kon hij terugvallen op zijn onvolprezen flexibiliteit. Want Karel maakt natuurlijk graag zijn werk af. In zijn bus lag nog wat afvoerleiding voor een wasdroger. Daarmee lukte het hem toch nog snel het geheel prima aan te sluiten, zodat hij op tijd thuis aan kon schuiven voor zijn welvrdiende stamppotje. De komende week zou hij nog wel even teruggaan om de boel alsnog te fixen.

Op onze nieuwsbrief abonneren