Ondanks de zachte winter kreeg Karel nog flink wat klachten over kou in huis. Of het nu in de woonkamer, slaapkamer of badkamer was, hij werd om de haverklap gebeld. De klachten waren grotendeels toe te wijzen aan een slechte woningisolatie en de beukende harde zuidwestenwind van de afgelopen weken, maar daar hadden de meeste klagers geen boodschap aan.

Karel draafde daarom steeds braaf op om het comfort van de woningen naar een dragelijk niveau te brengen. Bij de badkamer van een dame op leeftijd trof hij een badkamerradiator aan die wel wat meer ‘umpf’ kon gebruiken. Het naoorlogse ding viel nog net niet van ellende uit elkaar en was dringend aan vervanging toe. De badkamer zelf was daarnaast niet bepaald kierdicht te noemen en het enkelglas raampje maakte het er niet veel beter op in de inderdaad nogal frisse ruimte.

Karel smeerde het nietsvermoedende dametje tegen een lekker prijsje een mooie radiator aan en smeedde het geheel vast aan de wand. Op dat moment kwam hij erachter dat hij wel erg krap zat in zijn voorraad cv-leiding. Het aansluiten van de toevoer kon hij nog net voor elkaar krijgen, maar voor de retour had hij nog slechts een stukje buis over van 10 cm. Zelfs Karel, met al zijn vindingrijkheid, zag hij geen mogelijkheid om die aansluiting hiermee voor elkaar te krijgen.

Na wat gezoek in zijn bus vond hij gelukkig nog een flexibele aansluitslang. Oké, hij wist best dat zo’n slang bedoeld is voor een kraan of boiler. Maar om nou helemaal naar de groothandel te rijden voor een stukje radiatorleiding, ging Karel toch echt te ver. Zo werkt het ook prima, en met deze bocht heb je bovendien direct een fantastische flow in de cv-installatie.

Met dank aan Camiel Hack voor het spotten van de Karel

Op onze nieuwsbrief abonneren