Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 70 seconden

De broer van Karel was vorige week voor het eerste opa geworden en daarvan bracht hij onze vakman natuurlijk direct op de hoogte. Alles was prima gegaan, mooie stevige jongen met een goede kop krullen. De kleine telg was ook nog eens vernoemd naar zijn peetvader Karel, die vanzelfsprekend helemaal verguld was met zijn naamgenoot.

Hij had zich, compleet met enorme knuffelbeer, vrouw en dochter, dan ook direct de volgende dag naar het huis van zijn neef en nicht begeven om de kleine Karel te bewonderen. Na de beschuit met muisjes lieten de trotse ouders aan Karel en zijn gevolg de keurig opgeknapte babykamer zien. Dat was toch wel even schrikken. Hij zag een aantal levensgevaarlijke situaties die hij (met het oog op het welbehagen van zijn naamgenoot) direct wilde verhelpen. Ondanks het feit dat de kleine krullenbol nog geen stap kon zetten, kruipen of überhaupt zitten, stond Karel erop de stopcontacten te beveiligen tegen de grijpgrage vingertjes van het jongste familielid. Het maakte hem niet uit dat deze ruim 1,5 meter boven de grond in de muur zaten.

Aangezien het in de avond was en de bouwmarkten en babywinkels al gesloten waren, bedacht Karel zelf een fraaie oplossing. Hij was er zelf zeer tevreden over. ‘Eigenlijk een veel betere beveiliging dan die ondingen uit de winkels.’ Zo was het eerste contact met de kersverse aanwinst van de familie naar volle tevredenheid (aan)gelegd.