Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 108 seconden

Tijdens de Installatie Vakbeurs Hardenberg presenteert NIBE duurzame energieoplossingen op basis van lucht/water, water/water en ventilatielucht/water. Het betreft warmtepompen voor duurzame energieconcepten, zoals nul-op-de-meter-woningen, all-electric installaties en hybride installaties. Een andere introductie is de modulerende water/water-warmtepomp NIBE F1355.

Duurzaam leveren van verwarming en warmtapwater
De F1355 maakt deel uit van een nieuwe generatie warmtepompen en is ontworpen voor het kostenefficiënt en duurzaam leveren van verwarming en warmtapwater. Met zijn twee compressoren – waarvan er één inverter-gestuurd is – is de NIBE F1355 een geschikte water/water warmtepomp voor installaties met een benodigd vermogen tot 28 kW. De ingebouwde regeling zorgt voor een efficiënte samenwerking tussen beide compressoren. Het resultaat: een optimale vermogensregeling, minder slijtage en een hogere operationele capaciteit. De warmtepomp is voorzien van een zelfregelend besturingssysteem dat het binnenklimaat regelt.

Compleet systeem voor verwarming, koeling en warmtapwater
De F2120 lucht/water-warmtepompen leveren op jaarbasis gemiddeld meer dan vijf maal zoveel energie op dan ze aan energie gebruiken. Daarnaast hebben ze een breed temperatuurbereik. In combinatie met een NIBE VVM alles-in-één binnenunit vormt de NIBE F2120 buitenunit een compleet systeem voor verwarming, koeling en warmtapwater. Met behulp van een NIBE SMO regeling kan de NIBE F2120 met andere componenten – zoals boilers, extra warmtebronnen en andere accessoires – worden gecombineerd tot een verwarmingsinstallatie op maat.

Cv-verwarming, ventilatie en warmtapwater in woningen en appartementen
De F730 biedt een kant-en-klare, energiezuinige oplossing voor de levering van cv-verwarming, ventilatie en warmtapwater in woningen en appartementen. Met behulp van de ingebouwde warmtepomp wordt warmte uit ventilatielucht teruggewonnen en omgezet in verwarming voor cv en warmtapwater. De NIBE F730 is voorzien van het maximaal haalbare energielabel (A+++) in zijn klasse. De unit vergt een beperkt vloeroppervlak (60 x 62 cm) en kan snel worden geïnstalleerd doordat vrijwel alle benodigde componenten erin zijn geïntegreerd, waaronder een ingebouwd expansievat. Is de beschikbare hoogte beperkt, dan kan de unit worden opgedeeld in twee los naast elkaar te plaatsen delen.

Naast voornoemde producten toont NIBE op stand 331 in hal 3 een representatief overzicht van haar programma, waaronder de NIBE F1255 – een modulerende water/water combi-warmtepomp met een hoog rendement – en de extra zuinige elektrische NIBE Melite Smart-boiler.