Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 73 seconden

Essent breidt haar netwerk van energieservicebedrijven uit met CVtotaal.nl: een online verkoop- en serviceplatformen van onder meer cv-installaties, warmtepompen en zonnepanelen voor particulieren. De overname maakt onderdeel uit van de strategie van Essent om diensten en betaalbare, slimme producten aan te bieden die energie helpen besparen en schone energie opwekken. Hierin zegt Essent de grootste van Nederland en België te willen worden.

Met de overname voegt Essent strategisch een nationaal online verkoopkanaal toe aan de vaak regionale activiteiten van haar huidige netwerk van servicebedrijven. Sander Leenders, directeur Energie+ bij Essent, over de overname: “Door het aanbod van CVtotaal.nl te koppelen aan de advies- en onderhoudsdiensten van onze servicebedrijven kunnen we consumenten in het hele land nog beter helpen om schone energie te gaan gebruiken en te besparen op energiegebruik. Bovendien versterken we met CVtotaal.nl ons marktaandeel in de Randstad. Daar heeft CVtotaal.nl met name een stevige marktpositie.”

Over CVtotaal.nl
CVtotaal.nl is gevestigd in Stiens en levert naast CV-ketels en radiatoren andere vormen van duurzame installaties als warmtepompen, zonnepanelen en ventilatieproducten. Het bedrijf levert en installeert producten bij particulieren door heel Nederland en voert ruim 18.000 items in haar assortiment. Het bedrijf werd eind jaren ’70 opgericht en begon als de plaatselijke (dorps)loodgieter/installateur in het Friese Ferwert. Na de overname door Essent blijft CVtotaal.nl werken onder eigen naam. Sander Steegstra blijft directeur bij CVtotaal.nl. De overname heeft ook geen gevolgen voor de medewerkers van het bedrijf.