Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 65 seconden

Ennatuurlijk ondersteunt de Green Deal die minister Kamp samen met 30 gemeenten, 5 netbeheerders en de 12 provinciën heeft getekend. De overeenkomst stelt deze gemeenten in staat om woningen op een andere manier te laten verwarmen dan met aardgas. Met de ondertekening is een eerste concrete stap gezet in de uitwerking van de Energieagenda waarin het kabinet de route schetst naar een CO2-arme samenleving in 2050. De partijen die de Green Deal ondertekenen worden daarbij ondersteund door maatschappelijke organisaties en bedrijven. Ennatuurlijk is als partner betrokken bij de deal.

Om de energietransitie te realiseren zal onder andere het grootste deel van de huishoudens in Nederland op een andere manier het huis gaan verwarmen en gaan koken zonder daarbij aardgas te gebruiken. Om dit mogelijk te maken moeten er goede en betaalbare alternatieven geboden worden. Maar ook doorontwikkeling van de technologie en innovaties met betrekking tot duurzame warmtebronnen zijn noodzakelijk. Herman Exalto, Commercieel Directeur van Ennatuurlijk: “Hierin ligt een belangrijke taak voor alle partijen die vandaag de overeenkomst hebben getekend.”      

Ennatuurlijk koppelt lokale producenten en ontvangers van duurzame energie aan elkaar. Het bedrijf levert op deze manier warmte en koude aan circa 70.000 consumenten en ruim 1200 zakelijke klanten verspreid over heel Nederland, met de grootste concentratie in Breda, Tilburg, Enschede, Helmond en Eindhoven.

[related_post themes=”text”]