Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 57 seconden

Keuken restaurant KampanjeHavé-Digitap realiseert een energiebesparing van bijna 2500 KWh per jaar voor Restaurant Kampanje in Hardinxveld-Giessendam. De keukenverlichting van Restaurant Kampanje bestond volledig uit TL-balken. Havé-Digitap heeft deze verlichting vervangen door LED verlichting met een hogere lichtopbrengst en een betere lichtverspreiding.

Restaurant Kampanje gaf Havé-Digitap opdracht om een ROI berekening te maken voor het vervangen van de TL-bakken in de keuken. Daarnaast moest het plafond intact blijven en mocht de kleur van het licht geen invloed hebben op de producten die in de keuken bereid worden.

Om de lichtopbrengst in de oude situatie te bepalen, voerde Havé-Digitap een lichtmeting uit. Op basis van deze gegevens koos Havé-Digitap voor een LED tegel met een kleurtemperatuur van 4000K, die de TL bakken 1 op 1 kon vervangen. Tijdelijk werd één LED tegel in de keuken geplaatst, zodat het keukenpersoneel de lichtopbrengst kon beoordelen.

De terugverdientijd van dit project voor Restaurant Kampanje is circa 4 jaar, de verwachte levensduur van de toegepaste LED tegels circa 11 jaar. Behalve het voordeel van de jaarlijkse energiebesparing van bijna 2500 KWh, is de keuken nu egaal verlicht, in één kleur en zonder flikkering.

Voor meer informatie: www.have-digitap.nl