Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 94 seconden

Osram - BMWOngeveer 6.000 LED armaturen van Osram dochter Siteco verlichten het nieuwe logistieke distributiecentrum van de BMW groep te Dingolfing, Duitsland. Deze lichtoplossing heeft een hoge energie-efficiëntie, een lange levensduur, lage onderhoudskosten en geeft een goed visueel comfort. En dankzij de moderne LED techniek gebruikt het systeem 55% minder energie dan vergelijkbare systemen met conventionele oplossingen.

De nieuw gebouwde hal dient als opslag- en logistiek centrum voor kleinere onderdelen die vanuit de hal direct aan de assembleer productielijnen worden geleverd. Omdat de hal gedurende een langdurige periode achter elkaar wordt gebruikt, is er een continu juiste en voldoende verlichtingssterkte nodig. Om deze reden is er gezocht naar een lichtoplossing met een hoge energiezuinigheid.

Een flexibel en eenvoudig te installeren lichtlijnsysteem werd in de nieuwe logistieke ruimte geïnstalleerd, met een totaal van ongeveer 6.000 klantspecifieke LED armaturen, gebaseerd op het Siteco Modario systeem met prisma afdekking. Deze innovatieve LED lichtoplossing verlaagt het jaarlijkse energiegebruik met 55% in vergelijking met een systeem met traditionele technologie (T5 – 1x80W). Dankzij de kostenbesparing op onderhoud en energiegebruik, zijn de investeringskosten voor de LED verlichting in minder dan drie jaar terugverdiend.

Veel van de armaturen zijn uitgerust met een automatisch lichtstroom volgsysteem. Dit volgsysteem zorgt ervoor dat de leeftijdsgerelateerde afname van lichtstroom automatisch wordt aangepast, hierdoor hoeft de verlichting tijdens het ingebruikname proces niet te worden overgedimensioneerd, zoals normaal vereist is bij standaardtechnologie. De lichtstroom wordt vanaf de start ingesteld op een individueel vereist niveau en gedurende de gehele levensduur wordt dit automatisch op een constant niveau gehouden. Als aanvulling op de energiebesparing wordt ook de levensduur positief beïnvloed.

De Osram armaturen zijn tailormade uitgerust met een algemene voeding en twee noodvoedingen – bij elektriciteitsuitval zal op zijn minst één noodvoeding blijven werken. De noodvoorzieningarmaturen worden in continu gebruik bewaard, terwijl de halverlichting wordt gecontroleerd via twee switches van een schakelprogramma met een hoger niveau.

Voor meer informatie: www.osram.nl