Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 65 seconden

Eind januari worden de projectovereenkomsten ondertekend voor 77 energieneutrale woningen in de nieuwe ecowijk De Kiem in het Arnhemse Schuytgraaf. In 3 maanden tijd hebben 10 bouwteams op initiatief van vereniging DNA in de Bouw levensvatbare duurzame woningen ontworpen. Zes van de tien woningtypes worden in 2018 gebouwd. De Kiem betekent een flinke impuls voor energieneutraal wonen in Arnhem.

De buurt wordt ontwikkeld door kleine bouwpartijen die in teamverband collectief samenwerken. Elke groep bestaat uit gespecialiseerde, vaak regionaal werkende bedrijven die duurzaam bouwen. Binnen ieder team is tenminste een daarvan lid van vereniging De Nieuwe Aanpak (DNA) in de Bouw. DNA in de Bouw wil duurzaam, gezond en energie-efficiënt (ver)bouwen versnellen en werkte eerder met de gemeente Arnhem samen in een EU-project, om energieneutraal bouwen in de regio te stimuleren. Met projecten en kennisontwikkeling wakkert DNA innovatie in de bouw- en installatiesector aan.

In de ecowijk praat de bewoner mee over zijn woning én over de wijk. Een eerste workshop om de stedenbouwkundige aanzet van de gemeente Arnhem te concretiseren, vond eind vorig jaar plaats tijdens een informatieavond. De deelnemers hebben er belangrijke ecologische uitgangspunten bepaald. Inmiddels is een concept stedenbouwkundig plan aan de gemeente voorgelegd door het projectteam van De Kiem. Naar verwachting is er begin februari duidelijkheid over de indeling van de wijk. 

[related_post themes=”text”]