Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 82 seconden

Woningen AccoladeZestien woningen van woningcorporatie Accolade in Heerenveen zijn energieneutraal gemaakt volgens het Built4U principe. Terwijl bewoners gewoon thuis konden blijven, is in vijf dagen tijd de hele woning voorzien van een geïsoleerde schil. Het project is onlangs officieel gelanceerd.

Accolade is daarmee de eerste woningcorporatie in Nederland die deze innovatieve renovatiemethode in de praktijk heeft toegepast. De woningen zijn voorzien van een nieuwe prefab buitengevel, nieuwe kozijnen met triple glas, vloerisolatie, ComfortVentilatie met warmteterugwinning en een geïntegreerde dakoplossing met isolatie en PV-panelen. Daarmee hebben de woningen een heel nieuw uiterlijk en meer wooncomfort gekregen.

,,Een verschil van dag en nacht’’, vindt bewoner J. Koster, die zeer tevreden is over het resultaat en de werkwijze. De huur gaat iets omhoog, maar door de flinke energiebesparing die de renovatie oplevert, gaan de bewoners er gemiddeld 50,- euro per maand op vooruit. Door de renovatie zijn de woningen gestegen naar een energielabel beter dan A++ en hebben ze een gezond binnenklimaat.

Ook voor de woningcorporatie heeft de werkwijze van Built4U veel voordelen. ,,Van ontwerp tot uitvoering zijn wij één aanspreekpunt voor de woningcorporatie’’, zegt projectleider Youri Verwer. Leveranciers en adviseurs werken horizontaal samen volgens het LEAN-principe. Dat leidt tot (product)innovaties en een gezamenlijke visie, waarin alle kennis optimaal wordt ingezet.

Built4U is een samenwerkingsverband van leveranciers Kingspan Unidek, Doorwin en Zehnder – J.E. StorkAir en adviseurs Trecodome, The Source Group en Van Aken Architecten. Met een innovatieve renovatiemethode leveren zij een totaalproduct dat betaalbaar is en opschaalbaar naar grotere woningaantallen. Daarmee biedt Built4U een oplossing voor de renovatieopgave van woningcorporaties.

Voor meer informatie: http://www.built4u.nl/