Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 60 seconden

energiemanagementEnergiemanagementsystemen (EMS) zijn een voorbeeld van ICT-systemen die bijdragen aan de energietransitie. Ze vormen een tool om energiebesparingsopties in de gebouwde omgeving te identificeren en te realiseren. Toch worden EMS-systemen weinig in gebruik genomen en is de energieadviseur te weinig bekend met de diverse systemen, vindt de beroepsvereniging van energieadviseurs FedEc. Reden voor deze organisatie om het congres ‘Energiemanagementsystemen, besparingspotentieel voor utiliteit’ te organiseren tijdens de vakbeurs Energie in Den Bosch. Het congres wil gebouwbeheerders en gebouweigenaren inzicht geven in het project Energie & ICT, waarin FedEc, in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken, een bijdrage heeft geleverd. Aan bod komen ook het besparingspotentieel van het inzetten van EMS systemen, het financieren van EMS-systemen en diverse praktijkcases die de meerwaarde van deze systemen voor utiliteitsgebouwen laten zien.

Naast gebouweigenaren en gebouwbeheerders zijn ook (energie)adviseurs, energiecoördinatoren, beleidsmedewerkers, duurzaamheidscoördinatoren, gemeenten, handhavers, omgevingsdiensten en systeemleveranciers welkom op deze bijeenkomst.

De kosten voor het congres bedragen EUR. 45,- ex BTW voor gebouweigenaren en gebouwbeheerders. Overige deelnemers betalen EUR 195,- ex BTW. FedEC-leden ontvangen een korting van 10%. Inschrijven voor dit congres kan hier. Deelnemers van dit congres ontvangen tevens een gratis toegangskaart voor de vakbeurs Energie.

[related_post themes=”text”]