Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 92 seconden

panelenEnergiebedrijf E.ON realiseert op korte termijn binnen de gemeente Tynaarlo een zonnepanelenveld. Hier heeft het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo begin deze week toestemming voor gegeven. Er wordt binnenkort gestart met de verkoop van de ongeveer 180 zonnepanelen waarbij alle aangrenzende postcodes in aanmerking komen. Een uitkomst voor mensen die geen mogelijkheid hebben om zelf zonnepanelen op hun huis te leggen.

Het zonnepanelenveld wordt langs de A28 in de gemeente Tynaarlo gerealiseerd. De grond hiervoor wordt door de gemeente aan E.ON verpacht. Het energiebedrijf richt een coöperatie op waarvan inwoners met aangrenzende postcodes, lid kunnen worden. Dit zijn ongeveer 6.000 huishoudens die hierdoor de kans krijgen om te kunnen investeren in één of meerdere zonnepanelen en daarmee duurzame energie. De wethouder op het gebied van Duurzaamheid van de gemeente Tynaarlo, Theun Wijbenga is enthousiast over het plan: “Het is fantastisch dat E.ON onze inwoners deze kans biedt. We geven ze daarom dan ook graag de ruimte voor dit initiatief”.

Ook E.ON is blij met de kans die hen, door de samenwerking met de Gemeente Tynaarlo aan te gaan, wordt geboden.” Door gezamenlijk op te trekken met de gemeente maken we het mogelijk voor nabijwonende inwoners die niet in de mogelijkheid zijn om zonnepanelen op hun dak te leggen, dit alsnog te doen. Zo geven we iedereen de kans om duurzame energie op te wekken.” Aldus Roel Meijerink, Sales Director van E.ON Benelux.

Wanneer het project succesvol blijkt en er voldoende mensen meedoen in de eerste helft van dit jaar, wil E.ON het zonnepanelenveld graag verder uitbreiden. Daarvoor hebben het College van burgemeester en wethouders en E.ON een zuidelijker gelegen perceel op het oog waar maar liefst 4.400 panelen geplaatst kunnen worden. De gemeenteraad wordt op 12 februari gevraagd of ze hieraan mee wil werken.

Voor meer informatie: www.eon.nl