Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 54 seconden

Uponor introduceert een programma elektrische vloerverwarming. Deze verwarming is geschikt voor vloerafwerking met keramische of gietvloeroplossingen (nat systeem) en voor vloerafwerking met o.a. parket, laminaat of tapijt (droog systeem). Beide systemen zijn toepasbaar in zowel nieuwbouw als bij renovatie. Uponor-partner Nathan Benelux zal deze primeur lanceren op de Installatievakbeurs Hardenberg.

Het Comfort E elektrische vloerverwarmingsprogramma bestaat uit twee uitvoeringen. Voor het natte systeem betreft het een mat waarbij de dubbel geïsoleerde draad over de volledige lengte aan de mat is vastgenaaid. Dit maakt de verwerking eenvoudiger en sneller, aldus de fabrikant. Voor een vloerafwerking met o.a. parket, laminaat of tapijt bestaat het systeem uit een aluminium isolatiemat met daarop bevestigd de verwarmingsdraad. Deze uitvoering is geschikt in situaties waar breek- en hakwerk niet gewenst is. De Comfort E aluminiummatten worden direct onder bijvoorbeeld het laminaat aangebracht en verbonden met de bijbehorende ruimtethermostaat.

Lage opbouwhoogte

Beide uitvoeringen hebben een geringe opbouwhoogte. Doordat de kabel over de volle lengte van het product aan de matten bevestigd is, wordt een optimale warmteverdeling en een minimale reactietijd van het verwarmingssysteem bereikt.