“Efficiëntie speelt een grotere rol in de installatie- en elektrobranche dan ooit tevoren. De installateur heeft een volle agenda terwijl de branche te maken heeft met grote veranderingen in de nabije toekomst. Installatie & Elektro Vakbeurs speelt hierop in door onder één dak de installateur te informeren en hem tools te bieden voor zijn toekomst.” Dit zegt Mathilde Koniuszek, organisator van ‘De Installateur van de Toekomst’ tijdens deze vakbeurs.

“Het is misschien een cliché, maar je werkt het efficiëntste wanneer je tevreden bent met je baan. De installatie- en elektrobranche verandert en daarmee verandert ook de invulling van een functie. Zit je nog op je plek, zoek je verdieping, verbreding of wellicht een nieuwe uitdaging? Tijdens De Installateur van de Toekomst kunnen bezoekers in het Café van de Toekomst het gesprek aangaan met partijen die hen hierbij kunnen helpen”, zegt Koniuszek.

ZZP-borrel
Deelnemende partijen aan het Café van de Toekomst zijn NEN, MAATT Partner in techniek, Aditech, InWork, IW Nederland, Studium en HAN Hogescholen. In het Café van de Toekomst vindt op woensdag 15 mei om 19.00 uur een ZZP-borrel plaats. Iedereen kan hier onder het genot van een hapje en een drankje gelijkgestemden uit de markt te ontmoeten en op een laagdrempelige manier nieuwe samenwerkingen opstarten.

De Tool Experience
Een ander initiatief staat in het teken van efficiënt werken: de Tool Experience. In samenwerking met Amwittools worden door middel van drie korte spellen getest hoe snel, veilig en accuraat de deelnemer kan werken met verschillende gereedschappen in verschillende technische situaties. Degene die de hoogste score haalt na het spelen van de spellen, wint een gereedschapskoffer ter waarde van €1795,00 beschikbaar. Deze experience focust zich op veilig en efficiënt installeren in drie stappen.

Het is voor het eerst dat een combi-editie van Installatie & Elektro Vakbeurs plaatsvindt. Plaats van handeling is op 14, 15 en 16 mei a.s. de Evenementenhal Gorinchem. Naast het thema efficiënt werken staan duurzaamheid en digitalisering centraal. Deze thema’s komen terug bij de exposanten en in verschillende kennis- en praktijksessies op de beursvloer.