Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 81 seconden

Vrijdag 25 april a.s. staat Soledair uitgebreid stil bij de ingebruikname van de eerste zonne-installatie die gerealiseerd is door dit collectief. De officiële handeling hiervoor zal namens Soledair verricht worden door de heer Kees Oskam (wethouder Milieu en Duurzaamheid van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk) en is onderdeel van een uitgebreid programma. Hierin presenteert Soledair verder onder meer het concept rond zonnestroom en staat de wethouder stil bij de ambities van de gemeente op het gebied van duurzaamheid.

De bijeenkomst start om 16.00 en vindt plaats bij Ben Roos Dakbedekking B.V. in Bodegraven. Meer informatie te vinden op www.soledair.nl . Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden om de bijeenkomst bij te wonen.

 

Soledair biedt particuliere woningbezitters en andere kleingebruikers (bijvoorbeeld scholen, kantoren, winkels en bedrijven) de mogelijkheid om zonder investering zelf zonnestroom te produceren. Als vergoeding betaalt de klant (gedurende de gehele looptijd van het contract) een vaste vergoeding die onder de gebruikelijke tarieven ligt.. Na maximaal 15 jaar gaat het eigendom van de installatie over op de gebruiker. Soledair verzorgt zowel de inkoop en installatie als het onderhoud van de geleverde systemen.

 

Soledair is een samenwerkingsverband tussen 6 gerenommeerde bedrijven in de regio Bodegraven-Reeuwijk: SynCount, UNICA, Dakinnovator, Lok Techniek, MKBinc. en Merosch. Gezamenlijke spelen deze ondernemingen in op de groeiende behoefte aan duurzaam geproduceerde energie en de verwachting dat stroomtarieven in de toekomst verder zullen stijgen. Het initiatief van Soledair is niet alleen interessant voor gebruikers maar ook voor investeerders. Via Soledair leveren zij een bijdrage aan duurzaamheid en geven zij een impuls aan de lokale economie. Daarnaast profiteren investeerders dankzij gunstige fiscale regelingen van een optimaal rendement.