Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 67 seconden

Warmtebouw heeft als eerste het STEK EPBD-airco bedrijfscertificaat ontvangen. Certificeringsinstantie SGS INTRON verstrekt dit certificaat aan bedrijven die aantoonbaar voldoen aan de eisen voor het keuren en adviseren van airconditioninginstallaties van 12 kW en meer. Ze adviseren over de energieprestatieverbetering van gebouwen, besparing van energiekosten, het comfort en het verlagen van de CO2-uitstoot.

Gebouwbeheerders en -eigenaren moeten eens in de vijf jaar hun airconditioningsysteem laten keuren (comfortkoeling met een koelvermogen op gebouwniveau van meer dan 12 kW). In Nederland gaat dit om honderdduizenden gebouwen. De keuring van de installatie moet uitgevoerd worden door een gecertificeerde deskundige. Alleen dan voldoet men aan de regels van de Europese EPBD-verplichting.

Ondersteunen en adviseren
Koen Kok, kwaliteitsmanager bij Warmtebouw: “Het voordeel van het EPBD-bedrijfscertificaat is dat de klant nu zeker weet dat het gecertificeerde bedrijf voldoet aan alle wettelijke eisen. Met deze expertise kunnen we onze relaties nog beter van dienst zijn. We kunnen ze op energie- en aircogebied nog meer ondersteunen en beter adviseren. De klant bespaart energie, reduceert CO2-uitstoot en bespaart op kosten.”

Wat is EPBD?
Voor het milieu, energiegebruik en de veiligheid is het belangrijk dat koelsystemen, verwarmingssystemen en airconditioningssystemen goed functioneren. Daarom geldt in Nederland een keuringsplicht voor gebouwen met een opgeteld vermogen van 12 kW of meer (voor comfortkoeling). De verplichting is gebaseerd op de Europese Energy Performance of Buildings Directive (EPBD).