Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 72 seconden

pbcorp-leed-platinum-2016-printHet eerste LEED Platinum certificaat voor grootscheepse renovatie van een kantoorgebouw in Nederland is verleend aan het uit de begin jaren negentig stammende ‘Siemens kantoor’ in het Haagse Beatrixkwartier. LEED staat voor Leadership in Energy and Environmental Design en is het internationale keurmerk dat bouwwerken wereldwijd beoordeelt op de duurzame kwaliteiten van het ontwerp, de realisatie en het beheer van gebouwen. De renovatie, onder regie van Siemens, werd deze zomer voltooid en uitgevoerd door aannemer BAM, samen met LEED- en installatietechnisch adviseur Deerns en JHK Architecten. Het gebouw is voorzien van schakelmateriaal en systemen voor comfort, security (toegangscontrole, ontruiming en inbraakpreventie), brandveiligheid en energiemanagement.

“Het LEED Platinum certificaat is een bekroning op het werk voor alle partijen die bij deze renovatie betrokken zijn en garandeert de toekomstige ‘bewoners’ een comfortabele en duurzame werkplek”, aldus bestuursvoorzitter Ab van der Touw van Siemens Nederland. “Het past uitstekend in het streven van Siemens om in 2030 klimaatneutraal te zijn”.

Het kantorencomplex aan het Haagse Beatrixkwartier bestaat uit twee delen, is eigendom van PingProperties en wordt langjarig gehuurd door Siemens. Eerder dit jaar werd de renovatie van het eerste deel al gehonoreerd met het LEED Gold certificaat. In dit uit de jaren zeventig stammende gebouw is het hoofdkantoor van Siemens Nederland gevestigd. Het naastgelegen gebouw dat nu de LEED Platinum status heeft verkregen, wordt begin volgend jaar in gebruik genomen als Europees hoofdkantoor van het internationaal opererende ingenieursbureau Jacobs.

[related_post themes=”text”]