Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 76 seconden

Riton Luchtkanalen uit Deurne heeft het eerste Luka Kwaliteitscertificaat in de nieuwe vorm uitgereikt gekregen. Het certificaat betreft in dit geval de productie, assemblage en montage van de luchttransportsystemen, inclusief de appendages. Sinds de aanname van luchtdichtheidsklasse C per 1 januari 2014 door de Luka is het aantal opgeleverde complete luchtsystemen gestaag gegroeid. Om hieraan een duidelijk kwaliteitslabel toe te kennen, heeft de branchevereniging voor luchtkanalen vorig jaar besloten om de twee bestaande kwaliteits- en systeemcertificaten te vervangen door één nieuw kwaliteitscertificaat.

Het nieuwe kwaliteitscertificaat biedt de mogelijkheid om aan te geven of het alleen het kanaalwerk betreft, of dat het voor het complete kanaalsysteem geldt. Dit laatste omvat het gehele luchtkanalensysteem, inclusief alle ingebouwde componenten. Het door Riton Luchtkanalen geleverde product is een compleet kanalensysteem. Het bevat 1300 m2 rechthoekig kanaal en 900 meter rond kanaal. Fase 1 van het project is van september 2015 tot en met november 2016 gerealiseerd.

Het kanalensysteem is geleverd aan VDL ETG te Eindhoven, in opdracht van Van Hout Adviseurs en Installateurs te Veldhoven. Riton en Van Hout werken al ruim 20 jaar samen. “Beide bedrijven hechten een grote waarde aan de relatie, waarbij ik kan vertrouwen op de gemaakte afspraken en dat de projecten worden uitgevoerd volgens een hoge kwaliteit, die Van Hout ook eist voor zijn kanalenwerk. De jarenlange relatie tussen beide bedrijven zorgt ervoor dat de monteurs elkaar kennen en weten wat ze aan elkaar hebben. Hierdoor is er veel mogelijk als iets echt moet en dat is prettig samenwerken”, aldus projectleider Jos François van Van Hout.

[related_post themes=”text”]