Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 75 seconden

Op 17 januari jl. is het hoogste punt bereikt van @Home Amstelkwartier. Het is de eerste woontoren in Nederland met een energieprestatie-coëfficiënt (EPC) van nul. Dit wordt onder meer bereikt door de toepassing van circa 2.500 m2 PV-panelen. Om elektriciteit op te wekken voor de woningen zijn zowel op het dak als op een deel van de gevels panelen in het gevelontwerp geïntegreerd. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van stadsverwarming en heeft de woontoren een hoogwaardig geïsoleerde gebouwschil van prefab sandwich gevelelementen.

Vanaf het slaan van de eerste paal werd het casco van de woontoren in iets meer dan een jaar gebouwd. Hurks bouw levert de 73 meter hoge woontoren eind juni 2017 aan Amvest op, waarna de appartementen als huurwoningen in de markt worden gezet. Het grootste deel daarvan in het gewilde middensegment tot circa 900 euro per maand waar op de huidige Amsterdamse woningmarkt veel vraag naar is.

Het gebouw, dat in de toekomst ‘De Spakler’ zal heten, bestaat uit 160 appartementen van 50 – 75 m2 GO met een eigen berging in de onderbouw, 52 parkeerplaatsen, een fietsenstalling voor circa 250 fietsen en 500 m2 commerciële ruimtes.

Op 13 april 2016 plaatste oud-minister en huidig Bouwend Nederland-voorzitter Maxime Verhagen een ‘eerste’ gevelelement van Nederlands eerste energieneutrale woontoren. De woontoren wordt opgebouwd uit prefab betonelementen, waarbij de gevels geheel afgewerkt en beglaasd op de bouwplaats worden geleverd en gemonteerd.

Het Amstelkwartier wordt momenteel ontwikkeld tot een echte Amsterdamse stadswijk met een hoogstedelijk woon- en werkmilieu met trendy café’s, een stadspark en jachthaven met watersportfaciliteiten.

[related_post themes=”text”]