Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 54 seconden

Vier samenwerkende partijen hebben een nieuw concept in de markt gezet: ‘Badkamer in één dag’. Binnen acht uur wordt een bestaande badkamer, inclusief oud tegelwerk, leidingen en sanitair, getransformeerd naar een nieuwe, moderne ruimte. Het concept is een vervolg op de ‘Badkamerchallenge’ die woningcorporatie Mitros begin dit jaar uitschreef. De eerste badkamer is inmiddels gerealiseerd.

De vier partijen ERA Contour, Hemubo, Rutges Vernieuwt en Smits Vastgoedzorg, ontwikkelden eerder samen al het concept ‘Beter op de meter’. Het concept ‘Badkamer in één dag’ is een zogenaamde doos-in-doosconstructie, die volledig prefab gefabriceerd wordt. Hakken, breken of slopen in de bestaande badkamer is niet nodig. Alle maten worden digitaal ingemeten en de materialen worden prefab aangeleverd. Op de dag van realisatie worden alleen nog alle ‘puzzelstukjes’ op hun plek gelegd. Ook voegen, kitten en lijmen is overbodig.

In juni is de eerste ‘Badkamer in één dag’ gerealiseerd in een woning van Mitros in Utrecht. Om 08.00 uur werd gestart in een oude badkamer, compleet met sanitair, leiding- en tegelwerk. Acht uur later stroomde het water uit de nieuwe douche, in de vernieuwde badkamer.