Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 62 seconden

novoconDe ChangeOver6 is een gemotoriseerde 6-weg kogelafsluiter, ontworpen om over te schakelen tussen verwarmings- en koelcircuits in 4-pijpssystemen en cross-flow te voorkomen.

De ChangeOver6 is in combinatie met de AB-QM/NovoCon® (drukonafhankelijke regelafsluiter met digitale servomotor) een “no compromise”-oplossing voor omschakeling met een perfecte flowregeling.

Om een optimaal klimaat in uw gebouw te realiseren, moet u vaak tegelijk voldoen aan uiteenlopende vraag naar koelen en verwarmen. Een 4-pijpssysteem is hiervoor de beste oplossing, waar elke ruimte schakelt tussen een aparte aanvoer- en retour voor verwarmings- en koelwater. De ChangeOver6 vereenvoudigt deze omschakeling zonder risico op cross-flow. U kunt dan met 1 drukonafhankelijke regelafsluiter; de AB-QM, zowel het gekoeld water als het verwarmingsdebiet regelen.

Een combinatie van eenvoud, rendement, nauwkeurige regeling en communicatie
De AB-QM zorgt voor een optimale hydraulische balans in de installatie. U creëert een stabiel en comfortabel binnenklimaat. En gecombineerd met de NovoCon® digitale servomotor met buscommunicatie over BACnet of Modbus kunt u inregelen op afstand, alarmen ontvangen en statusinformatie uitlezen via uw gebouw automatsering. Dit zorgt voor tijdbesparing tijdens installatie en onderhoud en voorkomt problemen en energieverspilling.

Voorbeelden van toepassingen:

  • Kantoren, grote winkels, ziekenhuizen, scholen, etc.
  • Klimaatplafonds (4-pijps)
  • Fan coilunits met één wisselaar (4-pijps)

Ga voor meer informatie naar hbc.Danfoss.com