Als installateur wil je klanten zo goed mogelijk adviseren. Om dat waar te maken, moet je wel goed op de hoogte zijn van alle ins & outs op je vakgebied. En bij nieuwe ontwikkelingen, zoals warmtepompen, of in voorbereiding op een project is juist een snelle verdiepingsslag heel nuttig. Het eLearning-platform van Resideo bundelt alle relevante kennis in een compleet online aanbod. Zo blijf je makkelijk op de hoogte, waar en wanneer je wilt.

 Deskundige en innovatieve installateurs willen klanten op maat adviseren en helpen om het comfort in huis of op kantoor te verbeteren, en tegelijkertijd op energieverbruik en kosten te besparen. Resideo heeft hierover veel kennis in huis en deelt die graag. Voor de coronacrisis volgden installateurs regelmatig live-trainingen op verschillende niveaus, van basiskennis tot de nieuwste ontwikkelingen. Extra voordeel is dat deelnemers dan makkelijk van elkaars ervaringen kunnen leren. Dit alles draagt direct bij aan meer vakmanschap in de branche.

Online aanbod uitgebreid

Momenteel zijn de trainingen op locatie tijdelijk stilgelegd. Maar dat betekent niet dat er geen trainingen verzorgd worden, integendeel. Het is een goede aanleiding om het bestaande online aanbod flink uit te breiden met nieuwe trajecten en modules, voor Comfort en Water. Via Youtube waren al korte instructievideo’s beschikbaar om snel aan een specifieke informatiebehoefte te voldoen. In de huidige situatie is de vraag naar eLearning en online trainingen sterk gegroeid. En daar komt Resideo graag aan tegemoet.

Informatiebehoefte centraal

Online leren is ideaal voor het opdoen of updaten van kennis voor alle niveaus, van basis tot expert. Bijvoorbeeld om de juiste keuzes voor een project te maken. De drempel is lager omdat je zelf kiest wanneer en waar je de module volgt, op kantoor of thuis. Dus jij als installateur bepaalt zelf hoe diep je op een onderwerp in wilt gaan. De modules zijn heel praktijkgericht. De informatiebehoefte van de installateur staat centraal. En dat dit werkt blijkt wel, in korte tijd hebben al enkele honderden installateurs een of meerdere modules gevolgd.

Basis én verdieping

Het nieuwe Resideo eLearning-platform biedt een uitgebreid aanbod modules en online trainingen. Zo zijn er modules voor zoneregeling met evohome, waterzijdig inregelen in bestaande installaties en een uitgebreid webinar over de nieuwe evohome functies voor gebruik met warmtepompen of temperatuurregeling voor warmte en koeling. Met links voor verdieping en korte tests tussendoor, worden deelnemer continu geprikkeld en gemotiveerd. Deze sessies zijn ook interessant voor groothandels en werkvoorbereiders. Zij krijgen snel toegang tot informatie en als het even te snel gaat, kijk je makkelijk even terug.

Online maatwerktraining

Heb je als installateur of monteur behoefte aan verdieping of maatwerk, bijvoorbeeld voor een specifiek project, dan zijn er online trainingen beschikbaar. Een kleine groep van 4 tot 6 mensen wordt hierin door een expert bijgepraat over een onderwerp. Bijvoorbeeld voor het oplossen van een klantvraag of in de voorbereiding van een project. Deze trainingsvorm is heel interactief en geeft deelnemers de kans om zelf onderwerpen in te brengen en gerichte vragen te stellen. Er is momenteel veel animo voor de online trainingen, die ook incompany mogelijk zijn.

Uitgebreider aanbod

We breiden het aanbod continu uit. De feedback op het aanbod op het eLearning-platform is daarnaast zeer positief. Maandelijks voegen we nieuwe modules toe aan het platform. Elke installateur die zich aangemeld heeft, houden we hiervan goed op de hoogte. Dus meld je nu aan en blijf werken aan je kennis. Dat is de manier om goed voorbereid en met kennis en vertrouwen aan de slag te gaan bij je klanten. En feedback is altijd welkom omdat we het eLearning-aanbod dan kunnen blijven optimaliseren.

Wil je je kennis up-to-date houden en een eLearning-module of online training volgen. Kijk dan hier voor het complete aanbod.

Dit artikel is aangeleverd door Resideo als commerciële boodschap