Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 59 seconden

OVG Real Estate heeft het nieuwe kantoor van Rabobank in Eindhoven opgeleverd. De ontwikkeling van het nieuwe kantoor is onderdeel van de herontwikkeling van het Rabobank complex aan de Fellenoord waartoe Rabobank en OVG in 2013 een samenwerking zijn aangegaan. De totale herontwikkeling bestaat uit twee fases. Het opgeleverde gebouw beslaat 28.000 m2 bvo, een parkeergarage van 8.000 m2 en komt in aanmerking voor een BREEAM Excellent certificering door het gebruik van duurzame technologie. Het kantoor wordt in oktober officieel geopend.

Nieuwe werken
Voor de ontwikkeling zijn duurzame materialen en technieken gebruikt om energiegebruik terug te dringen. Het ontwerp is stads met een natuurlijk karakter, door het gebruik van natuursteen, houten interieur en groene buitenruimtes. De werkomgeving in het gebouw bevordert het nieuwe werken, doordat er naast werk- en vergaderruimtes ook is gedacht aan ontmoetingsplekken en ruimtes voor presentaties en workshops. Het kantoor heeft een totale oppervlakte van 28.000 m2 en geeft ruimte aan 1.500 werkplekken.

Partners
De bouw is uitgevoerd door VolkerWessels ondernemingen Boele & van Eesteren, Stam + De Koning Bouw en HOMIJ Technische Installaties ism Bosman Bedrijven. Het ontwerp van het kantoorgebouw is van de hand van UN Studio. In 2015 werd het kantoor aangekocht door vastgoedbelegger W.P. Carey.