Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 95 seconden

Er is een nieuw kantoorpand ontworpen voor Vreugdenhil Dairy Foods. Het pand is uniek omdat het gebouwd zal worden volgens het Breeam concept. Vreugdenhil behoort sinds een aantal decennia tot de belangrijkste internationale aanbieders van gesproeidroogde zuivelproducten en op zuivel gebaseerde specialiteiten voor de levensmiddelenindustrie.

 

Breeam is een beoordelingsmethodiek om de duurzaamheidprestaties van gebouwen te bepalen en omvat verschillende keurmerken. Het concept is minstens zo bijzonder omdat er veel aandacht is geschonken aan het contact met de omgeving en het landschap. Het gebouw is zodanig op de kavel geprojecteerd, dat de gevels niet parallel of haaks op de snelweg staan. Hierdoor kent het ontwerp een ruime oriëntatie op het omringende landschap en wordt – met betrekking tot eventuele geluidsoverlast – de snelweg niet prominenter gemaakt dan hij al is. Het totale concept versterkt de relatie met het landschap. Vanuit alle werk- en vergaderplekken is er contact met de omgeving.

 

Binnen dit bijzondere concept staan de thema’s: identiteit, belevingswaarde, interactie, het nieuwe werken, flexibiliteit en ontmoeten centraal. Duurzaamheid en milieu krijgen ruim aandacht dankzij het Breeam-NL Outstanding ontwerpcertificaat.

 

De doorlooptijd van het project bedraagt veertien maanden, de eerste paal is onlangs geslagen in aanwezigheid van alle betrokken partijen. Van Dorp is trots dat zij een bijdrage kan leveren aan de realisatie van het op Breeam gebaseerde ontwerp.  Als initiatiefnemer heeft de heer J. Vreugdenhil namelijk de installatietechnische realisatie gegund aan Van Dorp installaties Amersfoort. De bouwlocatie bevindt zich op het bedrijventerrein Arkerpoort, centraal gelegen aan de A28 te Nijkerk.

 

Als duurzame totaalinstallateur realiseert Van Dorp installaties Amersfoort het volledige installatietechnische deel: elektrotechnisch, werktuigkundig en sprinkler. Van Dorp is een ervaren installateur op het gebied van duurzaamheid en ziet dit project en de toegepaste thema’s als belangrijkste speerpunten voor de eigen organisatie. De verwachtingen ten aanzien van het eindresultaat zijn dan ook hooggespannen.

Voor meer informatie: www.vdi.nl